Kako najti dobičkonosno nišo?

Na spletu je prav lahko dobiti vtis, kot so ga verjetno nekoč imeli zlatokopi na Divjem zahodu. Prav vsakemu se lahko posreči, potrebuje le ščepec sreče.

Tudi če si popoln začetnik, je mogoče postaviti spletno stran v le nekaj urah, z malo truda jo napolnemo z vsebino, postavimo reklame in denar bo tekel v potokih!

No, mogoče je treba dodati še nekaj znanja s področja optimizacije, vsebino primerno spromovirati na socialnih omrežjih in jo nalinkati, da dobi primerno avtoriteto

Da, dejansko ni težko postavtiti obiskane spletne strani, a narediti takšno, ki bo prinašala denar, je seveda druga zgodba. Posebej, če govorimo o omembe vredni količini denarja.

Ko začnemo razmišljati o možnosti, da bi od svojega delovanja na spletu zares živeli, se namreč prav hitro srečamo z žalostnim dejstvom, da pozicija na prvi strani iskalnikov ali celo promet v tisočih na dan niti približno ne zagotavljata denarja. Potem lahko ugotovimo, da so nekatera področja na spletu sicer priljubljena, a nikakor ne donosna, druga pa so morda donosna, a jih ni tako lahko odkriti. Takim rečemo dobičkonosne ali profitabilne niše.

katere niso so profitabilne

Kot sicer v poslu, tudi tu ni nobenih vnaprejšnjih zagotovil ali čudežnih formul, ki v 24 urah prinesejo prvi milijon evrov, a fantje, ki se s služenjem denarja na spletu ukvarjajo že desetletje ali več, se strinjajo v zelo pomembni trditvi:

Najprej išči publiko, nato izdelek in ne obratno!

Se pravi, da poskusimo najti skupino ljudi, ki jih druži neka želja ali potreba, nato pa poskusimo le-to zadovoljiti z izdelkom ali storitvijo, ki ga / jo je mogoče ponuditi s pomočjo spleta.

Primer take skupine: delno plešasti petdesetletniki z relativno debelimi denarnicami, ki bi jim morda lahko prodali športne avtomobile. Ali še en primer: samski mladeniči, ki bi radi povečali obseg svojih bicepsov. Ali še en primer: gospe, ki se jim v pričesko že kradejo sive niti, pa potrebujejo primerno barvo, da vsaj začasno prevarajo neusmiljene zakone narave.Ali še en primer: ljudje, ki se jim je okrog pasu nabralo nekaj odvečnega sala, pa bi radi do hčerine valete ali mature to skrili ali odstranili.

Saj je ideja jasna, kajne?

1. Obstajati mora neka potreba.

2. Obstajati mora rešitev.

3. Ta rešitev mora biti dobičkonosna.

Potrebo je relativno lahko najti. Pogosto zadošča že, če se ozremo okrog sebe. Ljudje potrebujejo marsikaj in za njihove potrebe je na voljo tudi veliko rešitev, ki jih je mogoče ponujati prek spletnih strani. Toda potreba po kuharskih receptih s piščancem ali vicih o blondinkah verjetno ni tako dobičkonosna kot potreba po proteinskih praških ali shujševalnemu čaju.

Zato bom o tretji točki, se pravi o dobičkonosnih nišah (omenil sem že vse reči, povezane s samopodobo, se pravi mišice, lepa postava, mladosten videz itd., dodam pa lahko tako še vse, kar je povezano z osebno rastjo, vključno z duhovnostjo, načrtovanjem časa, zmenki itd.) naslednjič povedal malo več. Namreč: kje jih najti, kako oceniti njihovo vednost in seveda, naše možnosti, da si odrežemo kos kolača.

Značke:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: